De roots liggen in de Hoeksche Waard

Wij, dé Hoekschewaarde Telers, zijn een groep enthousiaste akkerbouwers. Al jaren telen wij aardappelen. We zitten dagelijks met onze handen in de klei om te kijken hoe onze aardappelen groeien en hoe de kwaliteit is. Daarbij letten we op factoren als het weer, type grond en specifieke eigenschappen van het ras. Dat telen is ons van generatie op generatie geleerd.

Telers Hoeksche Rooie

 

Aardappel uit de anonimiteit

Voor consumenten is de aardappel vaak een anoniem product in de zak ‘iets kruimig’ in de supermarkt. Daar willen wij verandering in brengen. We halen de aardappel uit de anonimiteit en bieden de consument een kwaliteitsproduct, laten hen zien hoe het geteeld wordt en door wie.

 

Streekaardappel
Het verbaasde ons dat de Hoeksche Waard, een echte aardappelstreek, geen eigen streekaardappel kende. Vanuit onze coöperatie Delta Natuurbeheer zijn we, in samenwerking met Kiemkracht, op zoek gegaan naar de perfecte streekaardappel. We hebben verschillende rassen geteeld en getest. In onderzoeken en gesprekken met chef-koks, smaakonderzoekers en consumenten kwam Hoeksche Rooie zonder twijfel als beste naar voren. Een smaakvolle aardappel, die er ook nog eens mooi uitziet. Sinds 2 oktober 2012 draagt Hoeksche Rooie het keurmerk Erkend Streekproduct.

Hoeksche Rooie Erkend Streekproduct

We zijn GLOBAL G.A.P. gecertificeerd en voldoen aan de NAO hygiënecode 2014.

Wilt u meer weten over Dé Hoekschewaarde Telers en de Hoeksche Rooie? Neem contact met ons op. We maken graag kennis met u!

Dé Hoekschewaarde Telers
Jeroen, Aad, Peter, Henk, Piet, Dick

Over de Hoeksche Rooie

Op onze akkers groeit een schitterende aardappel: Hoeksche Rooie. Al onze kennis en passie voor het telen van aardappelen stoppen wij erin zodat u straks een heerlijke aardappel op uw bord heeft liggen.

Lees meer over de Hoeksche Rooie

Recepten index

Hoeksche Rooie maaltijdtaart Hoe kook ik een Hoeksche Rooie? Winterse kost; puree van Hoeksche Rooie Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje Aardappelen op zijn Hitsers Puree variant; venkelpuree met crème fraîche Parmezaanse aardappelen Gratin van Hoeksche Rooie, pompoen en kerrie Zelfgemaakte friet met mayo Asperges met gekookte aardappelen Bekijk alle recepten