Aardappelen op zijn Hitsers

In het boek ‘Een rondje Hoeksche Waard’ staan allerlei leuke recepten voor gerechten met producten uit de Hoeksche Waard.

Benodigdheden

  • 6 mooie ovale aardappelen zoals Hoeksche Rooie of Roseval
  • 4 plakjes pancetta, krokant gebakken
  • 1 deciliter melk
  • 100 gram boter
  • zout en peper

Bereiding

Was de aardappelen (schil ze niet) en prik er met een vork wat gaatjes in. Leg ze in de magnetron. Laat ze op de hoogste stand 5 minuten verwarmen. Als de aardappelen gaar zijn (controleer dat door er met een vork in te prikken) snijdt u er overdwars een dakje af. Hol de aardappelen voorzichtig uit met een lepel, zonder de zijkant te beschadigen. Verwarm de melk en laat de boeter hierin smelten.
Druk de aardappelmassa door een pureeknijper en voeg het melk/boter mengsel scheutje voor scheutje toe. Roer dit door elkaar. De puree moet een mooie gladde consistentie hebben. Doe de puree in een spuitzak en spuit de holle aardappelen vol. Verkruimel de uitgebakken panchetta en strooi dit over de aardappelen. Even afmaken met wat gehakte peterselie en gelijk serveren.

Leuk voor bij het kerstdiner!

Bron: ‘Een rondje Hoeksche Waard’ Lekker koken met lokale producten. Door Benedikte Mes en Leon Verhoeff

 

Over de Hoeksche Rooie

Op onze akkers groeit een schitterende aardappel: Hoeksche Rooie. Al onze kennis en passie voor het telen van aardappelen stoppen wij erin zodat u straks een heerlijke aardappel op uw bord heeft liggen.

Lees meer over de Hoeksche Rooie

Recepten index

Hoeksche Rooie maaltijdtaart Hoe kook ik een Hoeksche Rooie? Winterse kost; puree van Hoeksche Rooie Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje Aardappelen op zijn Hitsers Puree variant; venkelpuree met crème fraîche Parmezaanse aardappelen Gratin van Hoeksche Rooie, pompoen en kerrie Zelfgemaakte friet met mayo Asperges met gekookte aardappelen Bekijk alle recepten