Asperges met gekookte aardappelen

Asperges zijn momenteel weer volop verkrijgbaar. Heerlijk op klassieke wijze met  gekookte aardappeltjes, een eitje en ham. Die ham kan achterham of beenham zijn, maar een mooie seranoham of parmaham is een lekkere variant. Hoe u aardappelen het beste kookt hebben we eerder op onze site geschreven. Maak een boterjus met wat verse peterselie en giet dat over het geheel heen. Kijk voor variaties op het klassieke recept bijvoorbeeld eens op Lekker Tafelen.

Eet smakelijk.

Over de Hoeksche Rooie

Op onze akkers groeit een schitterende aardappel: Hoeksche Rooie. Al onze kennis en passie voor het telen van aardappelen stoppen wij erin zodat u straks een heerlijke aardappel op uw bord heeft liggen.

Lees meer over de Hoeksche Rooie

Recepten index

Hoeksche Rooie maaltijdtaart Hoe kook ik een Hoeksche Rooie? Winterse kost; puree van Hoeksche Rooie Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje Aardappelen op zijn Hitsers Puree variant; venkelpuree met crème fraîche Parmezaanse aardappelen Gratin van Hoeksche Rooie, pompoen en kerrie Zelfgemaakte friet met mayo Asperges met gekookte aardappelen Bekijk alle recepten