Hoe kook ik een Hoeksche Rooie?

Het verbaast ons eigenlijk dat we zo vaak deze vraag krijgen. Nederlanders zijn toch echte aardappeleters? Die weten toch precies hoe ze aardappelen moeten koken? Dat is dus niet altijd het geval zo blijkt. Als mensen een zakje Hoeksche Rooie bij ons kopen krijgen we vaak de vraag hoe ze de aardappelen klaar moeten maken. We leggen graag uit hoe u Hoeksche Rooie het beste kunt koken.

  • Hoeksche Rooie kunt u met en zonder schil eten. Als u de schil laat zitten was de aardappel dan goed. Zeker aan het begin van het seizoen zijn de aardappelen lekker met schil. Later in het seizoen wordt de schil wat stugger, dan adviseren we u de aardappel wel te schillen.
  • Zorg dat de aardappelen ongeveer even groot zijn of snijd ze in stukken die ongeveer even groot zijn.
  • Doe ze in een pan met een laagje water. Zet de aardappelen niet helemaal onder water, een laagje water  van 2 á 3 cm is voldoende.
  • Kook de aardappelen ongeveer 20-25 minuten. Zet het vuur laag zodra het water kookt. Vergeet niet de deksel op de pan te doen anders koken de aardappelen droog.
  • Hoeksche Rooie heeft veel smaak van zichzelf, dus u hoeft er weinig aan toe te voegen. Een beetje zout of een klontje (room)boter is voldoende.

Eet smakelijk!

Aardappelen koken

PS: Hoeksche Rooie zijn ook lekker uit de oven of als puree.

Over de Hoeksche Rooie

Op onze akkers groeit een schitterende aardappel: Hoeksche Rooie. Al onze kennis en passie voor het telen van aardappelen stoppen wij erin zodat u straks een heerlijke aardappel op uw bord heeft liggen.

Lees meer over de Hoeksche Rooie

Recepten index

Hoeksche Rooie maaltijdtaart Hoe kook ik een Hoeksche Rooie? Winterse kost; puree van Hoeksche Rooie Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje Aardappelen op zijn Hitsers Puree variant; venkelpuree met crème fraîche Parmezaanse aardappelen Gratin van Hoeksche Rooie, pompoen en kerrie Zelfgemaakte friet met mayo Asperges met gekookte aardappelen Bekijk alle recepten