Hoeksche Rooie maaltijdtaart

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500g ongeschilde kleine Hoeksche Rooie afgespoeld en licht geborsteld
  •  5 plakjes bladerdeeg
  • Olijfolie voor warm gebruik
  • 4 pastinaken, geschild en in plakken van 1 cm
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • Zwarte peper, zout en pittige kerrie*
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom light
  • Bieslook, fijngeknipt
  • 100g geraspte oude kaas

Breng de Hoeksche Rooie in water met JOZO zout aan de kook. Laat ca. 10 minuten koken en dan afkoelen. Bekleed ondertussen een ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Snijd de Hoeksche Rooie doormidden en lag ze op de bodem van de quichevorm. Bak de pastinaken samen met de rode ui in een beetje olijfolie. Voeg naar smaak peper, zout en pittige kerrie toe. Goed omscheppen en proeven of het pittig genoeg is. Verdeel  de groente tussen de aardappeltjes. Klop de eieren los in een kom. Roer  de slagroom light, bieslook en geraspte kaas erdoor. Schenk dit mengsel over de groente en aardappeltjes in de quiche vorm. Bak de taart gaar in een voorverwarmde (180ºC) oven gedurende 40 minuten.

* Zwarte peper en pittige kerrie compenseren de zoete smaak van de pastinaak, die nog eens wordt versterkt door de mildzoete smaak van de Hoeksche Rooie. De hitte van de specerijen zorgt voor een mooie zoet/pittig balans. In plaats van pastinaak kan ook prei gebruikt worden, dat geeft een hartiger effect.

maaltijdtaartliane

Over de Hoeksche Rooie

Op onze akkers groeit een schitterende aardappel: Hoeksche Rooie. Al onze kennis en passie voor het telen van aardappelen stoppen wij erin zodat u straks een heerlijke aardappel op uw bord heeft liggen.

Lees meer over de Hoeksche Rooie

Recepten index

Hoeksche Rooie maaltijdtaart Hoe kook ik een Hoeksche Rooie? Winterse kost; puree van Hoeksche Rooie Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje Aardappelen op zijn Hitsers Puree variant; venkelpuree met crème fraîche Parmezaanse aardappelen Gratin van Hoeksche Rooie, pompoen en kerrie Zelfgemaakte friet met mayo Asperges met gekookte aardappelen Bekijk alle recepten