Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje

We geven de oerhollandse Hoeksche Rooie een Spaans tintje met deze ovenschotel. Alle ingrediënten gaan in één braadslede, zodat alle smaken lekker door elkaar trekken.

Wat heeft u nodig?
Hoeksche Rooie in parten, 1 kippenbout p.p., stukjes chorizo (Spaanse worst), ui en paprika in repen, paar takjes rozemarijn, olijfolie, droge witte wijn, peper en zout.
Stem de hoeveelheden af op het aantal personen waarmee u eet.

Hoe maakt u het klaar?
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de parten Hoeksche Rooie heel even (max. 5 min.) in een klein laagje water met de deksel op de pan. Verhit olie in een koekenpan en bak de kippenbouten kort rondom bruin. Leg ze in een braadslee en schenk wat wijn over de kip. Bak de stukjes chorizo even in dezelfde koekenpan en voeg de ui en paprika toe. Schep de mix een keer om en doe alles bij de kip in de braadslee. Gebruik verschillende kleuren paprika voor een extra vrolijk resultaat. Giet de aardappelen af en spoel ze af met water.  Voeg de Hoeksche Rooie toe aan de braadslee en verdeel de takjes rozemarijn over het geheel. Bestrooi met paper en zout. Zet de braadslee ca. 30 min. in het midden van de oven. Giet halverwege wat vocht over de kippenbouten zodat deze niet uitdrogen.

Eet smakelijk!

 

Over de Hoeksche Rooie

Op onze akkers groeit een schitterende aardappel: Hoeksche Rooie. Al onze kennis en passie voor het telen van aardappelen stoppen wij erin zodat u straks een heerlijke aardappel op uw bord heeft liggen.

Lees meer over de Hoeksche Rooie

Recepten index

Hoeksche Rooie maaltijdtaart Hoe kook ik een Hoeksche Rooie? Winterse kost; puree van Hoeksche Rooie Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje Aardappelen op zijn Hitsers Puree variant; venkelpuree met crème fraîche Parmezaanse aardappelen Gratin van Hoeksche Rooie, pompoen en kerrie Zelfgemaakte friet met mayo Asperges met gekookte aardappelen Bekijk alle recepten