Parmezaanse aardappelen

Een eenvoudige manier om geroosterde aardappelen een tikkeltje meer mee te geven. Serveer bij geroosterd vlees of vis.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen (Hoeksche Rooie natuurlijk)
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 4 plakjes prosciutto, in dunnen reepjes
  • snufje nootmuskaat
  • zout
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • olie

Bereiding

Snijd de aardappels doormidden en kook ze 10 minuten in licht gezouten water. Laat de
aardappelen goed uitlekken. Meng Parmezaanse kaas met nootmuskaat en peterselie. Rol de aardappelen door het kaasmengsel tot ze helemaal bedekt zijn. Schud het overtollige er af.

Giet een klein beetje olie in een braadslee en verwarm deze 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Haal de braadslee uit de oven en leg de aardappels er in. Schuif de braadslee weer in de oven en laat de aardappels een half uurtje bakken. Haal de braadslee weer uit de oven en strooi de prosciutto reepjes over de aardappels. Laat de aardappels nog eens een kwartier bakken. Laat eventueel overtollig vet afdruipen en serveer direct.

Een lekker recept van Lekker Tafelen.

Parmezaanse aardappelen

Over de Hoeksche Rooie

Op onze akkers groeit een schitterende aardappel: Hoeksche Rooie. Al onze kennis en passie voor het telen van aardappelen stoppen wij erin zodat u straks een heerlijke aardappel op uw bord heeft liggen.

Lees meer over de Hoeksche Rooie

Recepten index

Hoeksche Rooie maaltijdtaart Hoe kook ik een Hoeksche Rooie? Winterse kost; puree van Hoeksche Rooie Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje Aardappelen op zijn Hitsers Puree variant; venkelpuree met crème fraîche Parmezaanse aardappelen Gratin van Hoeksche Rooie, pompoen en kerrie Zelfgemaakte friet met mayo Asperges met gekookte aardappelen Bekijk alle recepten