Puree variant; venkelpuree met crème fraîche

Bent u op zoek naar een lekkere variant op aardappelpurree? Probeer deze venkelpuree met crème fraîche van Jamie Oliver eens.

Ingrediënten:

  • 6 personen
  • 700 g aardappels
  • 2 venkelknollen, in plakjes, groen bewaard
  • 15 g boter
  • ½ tl venkelzaad
  • 3 takjes tijm
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 120 ml crème fraîche

Kook de aardappelen zacht. Wilt u weten hoe u het beste Hoeksche Rooie kunt koken, lees dan een eerder bericht van ons. Smelt de boter in een ruime, ondiepe pan en bak de venkel afgedekt zacht met het venkelzaad, de tijm en knoflook. Roer regelmatig. Mix dit alles met de crème fraîche in een keukenmachine. Giet de aardappels af en zet terug op het vuur. Pureer ze, roer de venkelmix erdoor. Bestrooi met het groen.

Venkelpuree met crème fraîche

Bron: http://www.jamiemagazine.nl

Over de Hoeksche Rooie

Op onze akkers groeit een schitterende aardappel: Hoeksche Rooie. Al onze kennis en passie voor het telen van aardappelen stoppen wij erin zodat u straks een heerlijke aardappel op uw bord heeft liggen.

Lees meer over de Hoeksche Rooie

Recepten index

Hoeksche Rooie maaltijdtaart Hoe kook ik een Hoeksche Rooie? Winterse kost; puree van Hoeksche Rooie Overheerlijke ovenschotel met een Spaans tintje Aardappelen op zijn Hitsers Puree variant; venkelpuree met crème fraîche Parmezaanse aardappelen Gratin van Hoeksche Rooie, pompoen en kerrie Zelfgemaakte friet met mayo Asperges met gekookte aardappelen Bekijk alle recepten